Hvordan lærer man grammatik ?

Skrevet d. 04-09-2010 19:42

Når man har sprogundervisning i et fag som engelsk eller tysk, så er grammatik en meget vigtig del af undervisningen. Udover at lære en masse ting omkring udtale, ord osv., så er grammatik det som binder sætninger sammen.Det store problem med grammatik er bare det er super svært. Når man lærer grammatik er det typisk en masse kedelige regler, som er svære at huske. Et er at kigge på en sætning, også bruge reglerne på den ene sætning, men når man så skriver en stil, så kan det være meget svært at huske.

Så hvordan lærer man grammatik så man samtidig kan bruge det? Og faktisk få høje karakterer i engelsk og andre sprogfag?Min erfaring siger mig det handler om erfaring. Desværre så er engelsk grammatik en af de ting som ikke bare klarer sig selv. Så hvis man et eller andet sted bare gerne VIL LÆRE grammatik, så kræver det at man bruger en del tid på det.

Så hvis man har en grammatik-bog (har man ofte i de fleste undervisningsfag), så læser jeg de samme kapitler en del gange. Det betyder at hvis jeg får opgaver i et emne, det kunne f.eks. være "present continuous", så læser jeg om emnet samt laver opgaver 2-3 gange. Ved at gøre dette, så får jeg den nødvendige erfaring for faktisk at bruge det jeg lærer.

Jeg vil våge at påstå grammatik er en af de ting som de fleste ikke får særlig godt styr på i skolen. Man bruger sin viden om "hvordan ting lyder", i stedet for at lære grammatikken.

Se også: Matematik lektier behøver ikke at være svære. Lommeregnere med mellemregninger og facit hjælper dig

Så hvis du ikke føler du har styr på grammatikken, så lav nogle kapitler i grammatikbogen imens du ser film eller lignende. Det tager typisk ikke mere end 10-15 minutter at lave nogle kapitler, så du kan lige så godt få det lavet...

Men... Lars.. Det er altså ikke sjovt at lave opgaverne flere gange!

Hvis du lægger mærke til det, så lærer man egentlig meget lidt grammatik i skolen. Det er de samme emner man går igennem igen, og igen og igen. Lærerne bruger det meste af undervisningstiden på at repetere simple ting.

Hvis du derimod tager de emner som bliver gennemgået igen og igen, så kan du få styr på dem ved NETOP at lave de her øvelser flere gange. Så får du styr på det en gang for alle, og du slipper for at bekymre dig om det senere. Se det som en investering i fremtiden.


Kommentarer


» Tilbage til oversigten over alle indlæg. » Tilbage til Få bedre karakterer