Hvordan forbereder du dig til det nye skoleår?

Skrevet d. 06-07-2011 19:57

Det er sommerferie og meget af din viden er helt sikkert ved at sive ud i sommervarmen. Du nyder måske solen og de lange aftener, uden at lektierne kalder. 

Desværre tyder meget forskning på at elevernes niveau falder over sommerferien, og man på den måde mister flere uger af effektiv undervisning, fordi at eleverne lige skal "varmes op" efter sommerferien. Der er mange teorier om hvorfor det sker, men ofte handler det om at eleverne ikke rører matematik, dansk, fysik og alle de andre fag i sommerferien, hvilket selvfølgelig gør at det ligger mere fjernt end før...

Jeg vil absolut ikke se det som et problem. Heldigvis gives de betydende karakterer i slutningen af året, hvilket gør man er på sit bedste tidspunkt. Jeg vil derfor klart afvise at man allerede nu skal "forberede sig til det nye skoleår" - jeg vil sige: SLAP AF! Tag på stranden, nyd det fantastiske vejr og hæng ud med vennerne.

Når det er sagt, så kan jeg kun anbefale at have vanvittige projekter. Personligt har jeg selv søsat en flydende tømmerflåde hvor vi sælger is, startet et firma hvor jeg sælger sæbebobler og meget andet. Det er projekter som føles som ren leg, men hvor man samtidig lærer utrolig meget. Så hvis du gerne vil forberede dig til det nye skoleår, så vil jeg klart anbefale dig ikke at læse i matematik bøger, men at lave et eller andet crazy projekt. Jeg er overbevist om du stimulerer din hjerne langt mere ved det, end at støve igennem dansk bøgerne.

Nyd din frihed! Slap af og lav nogle crazy ting! :-)


Kommentarer


» Tilbage til oversigten over alle indlæg. » Tilbage til Få bedre karakterer