Negative tal


Alle tal er ikke positive. Når man bliver præsenteret for tal, så er det nemt at snakke om ting. Det kan være Laura som har 4 is eller Niels som har 2 bananer.

Men da tal bruges til mange ting, så er der også behov for negative tal. Hvis vi f.eks. i Danmark ønsker at holde øje med temperaturen udenfor, så kan vi i vintermånederne kommer under 0 grader. Så kan vi ikke længere nøjes med positive tal som 1, 2 og 3. Vi har behov for negative tal såsom -3, -7 og -10.

Hvad betyder negative tal?


Man kan forstå det på mange måder. Hvis du har et minus af et eller andet, så er det fordi du skyldes det væk. Hvis du har -50 kroner, så er det fordi du skylder 50 kroner væk til nogle andre.

 

Minus og minus giver plus


Hvis vi skal trække 2 negative tal fra hinanden, så giver det plus. Lad os se på et eksempel:Så kan man spørge - HVORFOR? Det er meget simpelt. Lad os sige at du skylder 2 kroner væk, så du har -2 kroner. Hvis du gjorde det 2 gange, så ville du skylde 4 kroner væk, altså -4. Men det som vi siger er faktisk at vi skylder 2 kroner væk, minus 2 gange. Det kan være lidt svært at forstå, men det er netop det modsatte af at skylde 2 kroner væk 2 gange.

Derfor bliver minus og minus positivt.

Det samme gælder hvis vi vil gange 2 negative tal med hinanden: 

Tilbage til matematikundervisning

Tilbage til undervisning

 Artiklen er skrevet af
Relaterede artikler: Matematik, Typer af tal


Opdaget en fejl?

Har du spørgsmål?

Rettet opgave?